fbpx

Nieuwe mini-voedselbossen op maar liefst 3 (drie!) gaarden!

Het najaar is een uitstekende periode om te planten: niet te warm, niet te koud, en er valt voldoende regenwater. Perfecte omstandigheden voor nieuwe beplanting om goed te wortelen voordat de winterrust begint. Als straks in het voorjaar de sapstromen weer op gang komen hebben de wortels een voorsprongetje en kunnen meteen beginnen met voedingselementen uit de bodem op te nemen.
Zo gezegd zo gedaan dus, we planten deze herfst!

Een fonkelende nieuwe ster aan het firmament: de Smaragdgaard! Dit nieuwe voedselbos-pareltje, ook in de Pijp gelegen, is geopend met 6 vierkante bakken- én een ‘zeskantsbak’. Welkom nieuwe loot aan de Amstergaard boom!

Op de Hemonygaard landde in juli al een wormenhotel, en is nu uitgebreid met haar eigen mini-voedselbos in zeskantsbak. Het mini-voedselbos en het wormenhotel vormen een circulair systeem: GFT-resten worden in het wormenhotel omgezet in vruchtbare compost, wat weer wordt teruggeven aan het mini-voedselbos om de grond vitaal te houden. Zo maken we de cirkel zo veel mogelijk rond.

En Amstergaards eerste ‘dochter’, de Ruijtergaard, heeft nog 3 zeskantsbakken met voedselbos beplanting gekregen, waardoor deze eetbare promenade nóg heerlijker is geworden!

Hulde aan alle bewoners met (groen) hart voor hun buurt die dit hebben gerealiseerd, onde het motto: Samen Planten, Zorgen, Oogsten, Delen.💚💚💚

Wil je meer weten, of een eigen ‘Gaard’ starten? Mail ons op info@amstergaard.nl
Privacy Preference Center